جدول محتوا
در این مطلب؛
کاربردهای بینظیر فتوشاپ در صنایع روزمره را خواهید دید.
مزایا و معایب فتوشاپ بیان خواهد شد.
با ماهیت و چیستیِ فتوشاپ آشنا خواهید شد.
فتوشاپ (Photoshop) یک نرم افزار ویرایشگر حرفه ای تصاویر است که برای ساخت و ویرایش عکس ها بکار می رود، این نرم افزار در بسیاری از مشاغل ورود پیدا کرده و تبدیل به یک صنعت شده است.
فرصت های شغلی و استخدام فتوشاپ کار
شما با فراگیری نرم افزار فتوشاپ قادر خواهید بود در تمام مشاغل زیر فعالیت داشته باشید.
☑ گرافیستها
☑ چاپخانه ها
☑ طراحان سایت
☑ عکاسان و آتلیه داران
☑ عکاسان خبری
☑ طراحان نرمافزارها
☑ انیمیشن سازها
☑ شاغلین در صنعت بازیسازی
☑ افرادی که در روزنامهها و مجلات کار میکنند
☑ شرکتهای تبلیغاتی
☑ ناشران کتب و مجلات
☑ نقاشان دیجیتال
گستردگی زمینه های فعالیت در این نرم افزار باعث شده تا افراد زیادی به یادگیری این نرم افزار علاقه مند شوند.
قطعا با یک آموزش حرفه ای و انجام پروژه های متعدد، شما نیز میتوانید در مدت زمان اندک به نرم افزار فتوشاپ و ابزارهای متنوع آن مسلط شوید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شود.
تاریخچه فتوشاپ
در سال ۱۹۸۷، توماس نول ، یک دانشجوی دکترا در دانشگاه میشیگان موفق به نشان دادن تصاویر سیاه و سفید در صفحه نمایش ۱ بیتی سیاه و سفید شد .سپس برادرش جان نول ، که مسئول بخش جلوه های ویژه برای سبک صنعتی و سحر و جادو در فیلم جنگ ستارگان یک بود آن را به عنوان یک برنامه ویرایش تصویر کاملا توسعه یافته معرفی کرد . از این رو آن را به نمایش نامگذاری کردند .
برادران نول تصمیم به تغییرنام این نرم افزار گرفتند .سپس در سال ۱۹۸۸، برادران نول شروع به فروش عکس و نرم افزار تجاری کردند و برای این منظور آنها نام نرم افزار را به “فتوشاپ” تغییر دادند .
در سپتامبر ۱۹۸۸، قراردادی بین برادران نول و شرکت Adobe امضا شد که براساس آن تمام حقوق فتوشاپ به ادوبی فروخته شد . برادران نول کار خود را با فتوشاپ آغاز کردند و اولین نسخه آن (۱٫۰ ) در سال ۱۹۹۰ منتشر شد .
در تصویر زیر اولین نسخه فتوشاپ را میبینیم.
فتوشاپ چیست؟
فتوشاپ که یک نرم افزار جادویی است، به کاربران اجازه می دهد تا با تصحیح رنگ، تنظیم نور و کنتراست، افزودن جلوههای ویژه یا افکتهای متعدد، بریدن یا کات کردن تصویر در ابعاد دلخواه، تنظیم رزولوشن تصویر، تنظیم کردن ابعاد تصویر و … تصاویر خلاقانه ای ایجاد نمایند .
کاربرد دیگر فتوشاپ ترکیب تصاویر با یکدیگر و ایجاد تصاویر ترکیبی است که همین ویژگی باعث به وجود آمدن هزاران آثار خلاقانه در دنیا شده است. تمام پوسترها و یا بنرهای تبلیغاتی و… که مشاهده میکنید با استفاده از همین ویژگیِ فتوشاپ پدید آمدهاند.
یکی دیگر از ویژگی های مثبت این نرم افزار نسبت به سایر برنامه های ویرایشگر ارتباط قوی با دیگر نرم افزار های Adobe است به طوری که فایل های PSD (فرمت خروجی فتوشاپ) را میتوان در نرم افزار هایی نظیر ایلاستریتور، افترافکت، پریمیر و سایر محصولات شرکت Adobe اجرا کرد. با توجه به این ویژگی، از فتوشاپ در زمینه های دیگر نظیر ساخت انیمیشن و ساخت CD های آموزشی هم استفاده میگردد.
کاربردهای فتوشاپ چیست؟
کاربردهای فتوشاپ بخش عمده ای از محیط اطراف ما رو در بر گرفته است؛ عکس های آتلیه ای، کارت ویزیت، پوستر، بنر، سربرگ، کاتالوگ، بروشور، طراحی رابط کاربری سایت ها و اپلیکیشن ها، تصاویر شبکه های اجتماعی، جلد نشریات و خیلی چیزهای دیگر که حتی به آن فکر نکردیم، توسط این نرم افزار قدرتمند ساخته شده اند. در ادامه چند مورد از مهمترین کاربردهای فتوشاپ را بررسی می کنیم.
کاربرد فتوشاپ در گرافیک
طراحی گرافیک یکی از شاخه های هنرهای تجسمی است.در این حرفه گرافیست به وسیله ی نقاشی ، طراحی، عکاسی یا انواع روش های چاپ، تصاویری را خلق کرده و به روی سطوح مختلف اثر هنری اش را به نمایش می گذارد.
یکی از مهمترین کاربردهای فتوشاپ در طراحی گرافیک دیجیتال است که به کمک آن هنرمند می تواند با استفاده از ابزارهای حرفه ای تصاویری خلاقانه را طراحی کند و هنر خود در زمینه های مختلف مانند طراحی بنر، پوستر، کاتالوگ، بروشور، طراحی بسته بندی محصولات، تایپوگرافی، طراحی جلد کتاب و.. به نمایش گذارد.
کاربرد فتوشاپ در معماری
نرم افزار فتوشاپ در معماری نیز کاربرد داشته، از جمله کاربرد فتوشاپ در معماری می توان به استفاده از آن در شیت بندی و پست پروداکشن اشاره کرد. معماران در طول تحصیل و یا در بازار کار می توانند در فتوشاپ به راحتی پروژه نهایی خود را باید به بهترین شکل ارائه دهند.
در پست پروداکشن به وسیله ی فتوشاپ، میتوان رندر های نهایی را اصلاح کرد، پس زمینه ی دلخواه خود را طراحی کرد، مصالح مورد نظر را به سطوح اضافه کرد و حتی نور تصاویر را تغییر داد.
کاربرد فتوشاپ در عکاسی
هنر عکاسی بسیار گسترده بوده که در زمینه های مختلف مانند پرتره، طبیعت و …کاربرد دارد. اما استفاده از نرم افزار فتوشاپ است که می تواند به زیبا شدن هر چه بیشتر تصاویر ثبت شده ی عکاسان کمک کند.
فتوشاپ در عکاسی پرتره به زیبایی تصویر کمک قابل توجهی می کند و ابزارهای بینظیری در زمینه روتوش عکس و رفع ایرادات صورت سوژه وجود دارد. فتوشاپ به عکاسان کمک می کند تا عکس های قدیمی را ترمیم و بازسازی کنند و تصاویر با کیفیتی ایجاد کنند.
همچنین به کمک این نرم افزار جذاب می توان نور و کنتراست تصاویر ثبت شده و پس زمینه آن را تغییر داد و بسیاری از فیلترها و تکنیک های عکاسی را پس از عکسبرداری بر روی تصاویر اعمال نمود.
کاربرد فتوشاپ در انیمیشن سازی
با استفاده از نرم افزار فتوشاپ میتوان تصاویر متحرک ایجاد کرد. در واقع این تصاویر متحرک پس از تولید با فرمت gif و یا به صورت ویدیو ذخیره میشوند. حتی میتوان با استفاده از فتوشاپ یک ویدیو را به gif تبدیل کرد!
یکی دیگر از کاربردهای جالب فتوشاپ ایجاد کاراکترهای دوبعدی و سه بعدی است که در قدم بعدی میتوان این کاراکترها را انیمت کرد و یا آن را به برنامههای دیگری همچون After Effects انتقال داد و انیمیشنی پیشرفته تر ایجاد کرد.
کاربرد فتوشاپ در طراحی رابط کاربری
طراحی رابط کاربری وب سایت یکی از بخش های مهم و اساسی مراحل طراحی سایت میباشد که فتوشاپ در این زمینه نیز به کمک طراحان آمده است. فتوشاپ با ابزار های پیشرفته خود در طراحی رابط کاربری Ui به طراحان کمک میکند تا بتوانند بخش های مختلف وبسایت خود را به شیوه ای زیبا، حرفه ای و کاربر پسند خلق کنند.
کاربرد فتوشاپ در طراحی تبلیغات
امروزه تبلیغات جایگاه بسیار مهمی در کسب و کارها دارد و هر صاحب کسب و کاری برای پیشرفت در کار خود مسلما نیازمند به تبلیغات است.
طراحان به کمک فتوشاپ میتوانند به راحتی پوستر ها و بنرهای تبلیغاتی را مطابق سلیقه ی مخاطب و در ابعاد متفاوت طراحی و عرضه کنند. فتوشاپ ابزاری بسیار مهم در صنعت برندینگ محسوب میشود و از آن در زمینه طراحی هویت بصری برند، کارت ویزیت و… استفاده میشود.
برنامه فتوشاپ در صنعت چاپ و تبلیغات نقش بسیار گستردهای دارد به گونهای که می توان گفت فتوشاپ یک نرمافزار نیست بلکه یک صنعت است!
پس میتوان ادعا کرد که برنامه فتوشـاپ یکی از پرکاربردترین و حرفهایترین نرم افزارهای گرافیکی دنیاست.
معایب فتوشاپ
فتوشاپ دارای معایب جزئی می باشد ، مثلا”بعد از نصب فضای بسیار زیادی از هارد دیسک را اشغال می کند و در زمان اجرا هم از سرعت سیستم می کاهد که به خاطر گستردگی آن امری طبیعی است
مواردی که گفته شد باعث میشود ، افرادی که به طور تخصصی از برنامه فتوشاپ استفاده میکنند با استفاده از سخت افزارهای پیشرفته به راحتی بتوانند از این نرم افزار بیشترین بهره را ببرند .
اما نگران نباشید همه ی کسانی که سخت افزارهای قدرتمند هم ندارند میتوانند از این نرم افزار استفاده کنند به شرطی که از نسخه پرتابل یا نسخه فتوشاپ کم حجم استفاده نمایند .
به این پست چه امتیازی می دهید؟
میانگین امتیاز 0 / 5. 0